Schoonmaak Opleidingen

Social Facility

Schoonmaak Opleidingen

Vernieuwing

Sinds 1 juli 2013 komen schoonmaakmedewerkers niet meer in aanmerking voor overname als ze niet geschoold zijn volgens de RAS eind termen. Een goede zaak vinden wij! Hierdoor ontstaat er een basis kwaliteit in de branche.

Social Facility maakt binnen de schoonmaakopleidingen de match tussen vakinhoud en klantgericht werken. Een uniek concept waarmee veel verbetering te behalen valt in de klantbeleving! Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact met ons op met een omschrijving van uw verzoek.

Betaalbare opleidingen voor de schoonmaakbranche

  • Wij werken zonder kantoor bij u op locatie.
  • Geen lastige aanmeldt procedures
  • In meeste gevallen volledig kostendekkend
  • Zelfs verletkosten worden vergoed
  • Voldoen aan de eindtermen van RAS

Flexibel en vakmanschap

  • Plannen op dagen dat u dat het beste uitkomt
  • Gedegen opleiding door trainers met veel vakkennis
  • Kleine groepen dus veel aandacht
  • Specifieke branche kennis met aanvullende modules

Bepaal zelf uw niveau en kies uw module

Social Facility

Aanbod Schoonmaak Opleidingen

Basisopleiding Schoonmaak

De Basisopleiding Schoonmaken is een echte “doe”-opleiding van 18 lesuren die verspreid over meerdere dagen te volgen zijn. De cursus vindt plaats in het bedrijf van de opdrachtgever of op één van de werklocaties. De cursisten leren praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord de verschillende schoonmaakmethoden uitvoeren. In de opleiding wordt gebruik gemaakt van microvezelmaterialen.

Vooropleiding

Om met succes deel te kunnen nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te kunnen spreken en verstaan op minimaal A2-niveau.

Examen

Het examen Basisopleiding Schoonmaken wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau. Het is in hoofdzaak een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld.

Social Facility meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt in de meeste gevallen op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma van de Basisopleiding Schoonmaken.

Module Traditioneel Schoonmaken

Hoewel steeds vaker wordt schoongemaakt met behulp van microvezelmaterialen, komt de traditionele werkmethode ook nog regelmatig voor. Omdat in de Basisopleiding Schoonmaken alleen het werken met microvezelmaterialen wordt behandeld, biedt Social Facility een aanvullende module Traditioneel Schoonmaken aan. De cursisten zijn na het volgen van de opleiding in staat om volgens beide methoden te werken.

De aanvullende module Traditioneel Schoonmaken omvat 6 lesuren.

Vooropleiding

Om met succes deel te kunnen nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te kunnen spreken en verstaan op minimaal A2-niveau. Maar ook daarin zijn mogelijkheden.

Examen

Het examen Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel Schoonmaken wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau. Het is in hoofdzaak een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld.

Social Facility meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt in de meeste gevallen op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma van de Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel Schoonmaken.

Module Gezondheidszorg

Deze module richt zich op vaardigheden die nodig zijn bij het werken in een zorginstelling. Aan de orde komen onder andere: het schoonmaken van een cliëntenkamer, (persoonlijke) hygiëne, desinfectie, veilig omgaan met cytostatica, kruisbesmetting.

De aanvullende module Gezondheidszorg omvat 6 lesuren.

Vooropleiding

Om met succes deel te kunnen nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te kunnen spreken en verstaan op minimaal A2-niveau.

Examen

Het examen Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau. Het is in hoofdzaak een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld.

Social Facility meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt in de meeste gevallen op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma van de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg.

Module Klantgericht Werken

In de klantbeleving valt  grote verbetering te boeken door Klantgericht Werken. In deze module wordt het “waarom” van Klantgericht Werken behandeld en worden praktische tools aangereikt die direct kunnen worden toegepast tijdens het schoonmaakwerk.

De aanvullende module Klantgericht Werken omvat 6 lesuren.

Vooropleiding

Om met succes deel te kunnen nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te kunnen spreken en verstaan op minimaal A2-niveau.

Examen

Het examen Basisopleiding Schoonmaken wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau. Het is in hoofdzaak een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld. De Module Klantgericht Werken wordt niet afgerond met een examen.

Zuiver meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt in de meeste gevallen op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma van de Basisopleiding Schoonmaken van het RAS. Voor de module Klantgericht Werken ontvangt de cursist een certificaat van deelname van Social Facility.

Training Gastvrij werken

Gastvrij of wel Klantgericht Werken zorgt voor een betere klantbeleving!

De manier waarop een organisatie contact heeft met haar klanten wordt vaak overgelaten aan de operationele afdelingen die daadwerkelijk het contact verzorgen. Echter, het echt binden van klanten is een zaak van de gehele organisatie.

Klantgericht Werken draait om het werkelijk verbinding maken met de klant. In de gezondheidszorg gaat dit vaak om een specifieke groep cliënten. Bijvoorbeeld dementerende ouderen of psychiatrische cliënten. Social Facility  stemt de training af op de omgeving waarin de medewerker werkzaam is.

In deze training wordt het “waarom” van Klantgericht Werken behandeld en worden praktische tools aangereikt die direct kunnen worden toegepast tijdens het werk.

De Training Klantgericht Werken omvat 2 dagdelen.

Voor wie

De training is bedoeld voor alle facilitair medewerkers binnen een (gezondheidszorg) organisatie.

Vooropleiding

Om met succes deel te kunnen nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te kunnen spreken en verstaan op minimaal A2-niveau.

Certificaat

De cursist ontvangt na afloop een certificaat van deelname aan de Training Klantgericht Werken.